04.aug-06.aug 2016
 

Barnas trebåtfestival


Barnas Trebåtfestival er det beste stedet å være i sommer for barn og unge som elsker sjøen. Det er spennende ting å gjøre hver eneste dag under Risør Trebåtfestival. Her gir vi deg smakebiter på hva vi har på programmet.

Programmet er under utarbeidelse og flere aktiviteter vil komme til.

 

Lommelyktsafari i Risør Akvarium
Risør akvarium er Sørlandets eneste saltvannsakvarium og med over 100 kjente og eksotiske arter er det absolutt verdt et besøk. Her kan du oppleve fisk og havdyr på nært hold. Ja, kanskje til og med stryke en torsk over ryggen eller leke med en dansende rødspette?

Under Trebåtfestivalen kan du bli med på lommelyktsafari i akvariet. Da slukkes lyset og det blir en magisk oppdagelsesferd blant fisk, krabber og ikke minst den langfingra blekkspruten Roald. Akvariet har flere lave basseng der barna kan stryke fiskene over ryggen. De litt ”skumlere” fiskene er i lukka tanker. Safarien avsluttes med en maritim eventyrstund . Alle oppfordres til å ta med egen lommelykt, de som ikke har kan få kjøpt lommelykt på akvariet.

Billetter kjøpes i døra. Om du har besøkt akvariet tidligere på dagen gjelder billetten også for safarien. Årskort er også gyldig for lommelyktsafarien.

Roknappen
Roknappen er en prøve som består av seks enkle øvelser. Prøven er åpen for alle, men målgruppen er først og fremst barn fra åtte år og oppover. Det er ingen krav til forhåndskunnskap da opplæring vil bli gitt, men ønsker en å trene litt på forhånd er øvelsene;

Øvelse 1: Forberedelser. 
Ta på godkjent flytevest før du går i båten. Vis at du kan trå riktig i båten. Sjekk at det er øsekar og ekstra åre ombord. Kontroller at keiper/ tolle - pinner/åregaffel er i orden.Øvelse 2: Presisjonsroing. 
Båten skal ros. Den skal føres i rett retning fra startpunktet og mot angitt bøye og treffe denne.Øvelse 3: Presisjonshamling/skåting. 
Båten skal hamles/skåtes. Den skal føres i rett retning fra startpunktet og mot angitt blåse og treffe denne med akterenden.Øvelse 4: 360 graders rotasjon. 
Båten skal roteres 360 grader med roeren som sentrum i rotasjonen.Øvelse 5: Båten skal ros i 8-tall rundt bøyene. 
Deltageren skal utføre minst tre runder.Øvelse 6: Legge til brygge/fortøyning
. Båten skal ros til brygge eller trekkes opp på land. Deltageren skal vise minst to fortøyningsstikk, dobbel halvstikk og pålestikk er minstekrav.

Det er Kystlaget Øster Riisøer som arrangerer roknappen - og det selvsagt i treprammer.Består man prøven får man pin og diplom. Kystlaget stiller med vester.

Meld deg på roknappen her

Elias kommer
Barnas egen redningsskøyte, Elias, kommer også i år til festivalen og tilbyr en eksklusiv rundtur på indre havn blant trebåtene. Det er den anerkjente båtdesigneren Bård Eker som har tegnet den nye Eliasbåten som både er større og tøffere enn den gamle. Kronprins Haakon har stått for prøvekjøringen og med den store redningsskøyta RS 147 Inge Steensland på plass er sikkerheten godt ivaretatt. Redningsselskapet stiller med vester til barna.

Barneverksted
Barneverkstedet er alltid populært og her blir barna veiledet i et kreative maritimt verksted. Her finner du båtverksted der barna kan spikke modeller av fullriggere, vikingskip og redningsskøyter av typen Colin Archer. De minste barna må gjerne ha litt bistand fra en voksen. Så kan barna lage de fineste hoppetau på reperbanen av tøyfiller. Her er det mange farger å velge mellom så alle hoppetauene blir unike.

Snekkerverksted hos Risør og Moen Trebåtbyggeri
På stand til Risør og Moen Trebåtbyggeri kan barna bygge sin egen strikkbåt sammen med de profesjonelle båtbyggerne. Her får de veiledning og hjelp til å sette sitt personlige preg på båten. Strikkbåtene kan prøvekjøres i eget basseng på standen.

Sjørøvertokt på Christiane
Det blir uttrygt i farvannet rundt Risør under Trebåtfestivalen. Pirater fra store deler av verden har i flere år herjet Risørs ellers så trygge havn denne helga. Tør du å bli med sjørøverne på denne spennende jakten?

Det er Risør ungdomsteater som bemanner sjørøverskuta tre ganger om dagen og billetter kan løses i infoteltet.

 

Herlige bilder av barn og unge som koser seg på Risør Trebåtfestival

 
 

 

SPONSORER