06.aug-08.aug 2015
 

Info


Enten du er båteier eller er en av de mange som elsker kystlivets gleder er Risør Trebåtfestival en selvfølge når sommeren skal planlegges. Få kystkulturopplevelser i Europa kan måle seg i popularitet med dette tradisjonsrike arrangementet.

Tusener av gjester besøker Risør og festivalen en helt spesiell langhelg i august for å ta del i en meny som kun serveres her: verdens vakreste båter, demonstrasjoner og utstillere i håndverksgata, konserter fra et utall små scener omkring i byen, teater i båtbua, sjørøvertokt, familieforestilling og eget barneområde, samt sydende liv, shantier og gjøgling i gatene.

Til syvende og sist feirer vi båtene, og variasjonen vil ingen ende ta. Elegante motorbåter. Innbydende sjekter. Seilbåter og skuter. Dampbåter. Arven fra vikingtiden. Redningsskøyter og restaurerte nyttefartøy. Hvem kommer i år?

Om ikke sommersolens bedagelighet i indre havn er nok, avholdes det daglig regattaer i Risørs skjærgård. Eller du kan sikre deg en plass under motorbåtenes defilering dersom det er motorbrøl som får pulsen din til å stige.

Med et rimelig festivalpass på hånden får du med alt på kjøpet: både utstillingene, kulturelle innslag og kveldskonserter med kjente og kjære stjerner.
Til deg som drømmer om ærlig og solid håndverk, gleden over båtlivets kvaliteter og et festarrangement med tusenvis av venner over ripa: kom til Risør for sommerminnene.

 

Kart